Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF)

 

Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek, Szerződés

Kedves Vásárlónk!

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési és Felhasználási feltételeinket, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. A SCHÖN-VILL Webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan  felmerülő kérdések esetén, kérem keresse Ügyfélszolgálatunkat.

Ezen Tájékoztató tartalmazza a SCHÖN-VILL Kft. (9400 Sopron, Győri út 1.) (a továbbiakban: Schonvill.hu, Szolgáltató) által üzemeltetett http://www.schonvill.hu címen elérhető weboldal használatára, valamint a Szolgáltató szolgáltatásainak igénybevételére vonatkozó általános szerződési feltételeket (a továbbiakban: Rendelési Tájékoztató, Felhasználási Feltételek, FF, Vásárlási Feltételek).

Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, magatartási kódexre nem utal. A weboldal működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Üzemeltetői adatok

 • Az eladó neve: SCHÖN-VILL Kereskedelmi Kft.
 • Székhelye: H-9400 Sopron, Győri út 1.
 • Adószám: 11403218-2-08
 • Cégjegyzék szám: Cg. 0809005077   (Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság mint Cégbíróság)
 • Bankszámlaszám: K&H  10200294-33413105-00000000
 • Képviselő: Schönbergerné Tóth Àgnes ügyvezető
 • Telefonszám: +36/30/93 73 510 ill. +36/99/319 547
 • Fax: +36/99/319 547
 • E-mail: info@schonvill.hu
 •  

Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

TEÁOR ´08:  4759 Bútor, világítási eszköz, egyéb háztartási cikk kiskereskedelme

 • Villanyszerelési anyagok
 • Elektromos (háztartási és ipari) termékek
 • Villamos-, műszaki és híradástechnikai termékek, készülékek, alkatrészek

      és azok kiegészítői, tartozékai, gyári, és utángyártott kivitelben.

A Webáruházban megjelenített termékek on-line, házhoz szállítással is megrendelhetőek, ezenkívül lehetőség van a csomag(ok) (termékek) személyes átvételére is, a soproni (9400 Sopron, Győri út 1.) és a szombathelyi (9700 Szombathely, Thököly u. 29.) üzleteinkben személyes átvételre is.

A termékekre és a szolgáltatásokra vonatkozóan megjelenített árak bruttó árak, tartalmazzák a törvényben előírt ÁFÁ-t, azonban nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra!

A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Webáruházunk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.

Felhasználási feltételek hatálya

 • Jelen felhasználási feltételek a schonvill.hu weboldal használata, az azon elérhető szolgáltatásainak körébe tartozó valamennyi szerződéses jogviszony tekintetében meghatározza a felek jogait és kötelezettségeit, illetve az egyéb szolgáltatások igénybevételével összefüggő körülményeket. A jelen felhasználási feltételek hatálya valamennyi Felhasználó / Vásárlóra kiterjed.
 • A jelen felhasználási feltételekben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen felhasználási feltételek értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény („Ptk.”), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényes a Grt. vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.
 • A jelen felhasználási feltételek 2012. szeptember hó 1. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad.
 • A felhasználási feltételeket Szolgáltató módosíthatja.

A schonvill.hu  weboldal használatára vonatkozó speciális rendelkezések

 • A vásárló, amennyiben belép a schonvill.hu weboldalra, és annak tartalmát bármilyen módon olvassa a felhasználási feltételek jelen fejezetében foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. A jelen fejezetben foglaltak elfogadása feltételét képezi a schonvill.hu weboldalon használatának, amennyiben a Felhasználó/vásárló nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a schonvill.hu weboldalon tartalmának megtekintésére.
 • A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a schonvill.hu  weboldalon tartalmát bármikor módosítsa, vagy hozzáférhetőségét a jelen felhasználási feltételekben foglaltak betartásával megszüntesse.
 • A Szolgáltató nem garantálja, hogy a schonvill.huu weboldalhoz való hozzáférés zökkenőmentes. A hozzáférés Szolgáltatónak fel nem róható hibáiból, továbbá az esetleges üzemzavarokból eredő károkért Szolgáltató kizárja felelősséget.

Szerzői jogok

 • A Szolgáltató fenntart magának minden jogot a schonvill.hu weboldalon, azok bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében.
 • Tilos a schonvill.hu weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.
 • A schonvill.hu weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.
 • A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, különösen a Domain-neveire. A szolgáltatások igénybevétele semmilyen körülmények között sem eredményezheti, hogy a forráskódot bárki visszafejtse, visszafordítsa, vagy bármely más módon megsértse a Szolgáltató szellemi alkotásokhoz fűződő jogait.
 • Tilos továbbá az Schonvill.hu weboldalon tartalmának, illetve egyes részeinek adaptációja vagy visszafejtése; a Felhasználói / vásárlói azonosítók és jelszavak tisztességtelen módon történő létesítése; bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a schonvill.hu weboldalon vagy azok bármely része módosítható vagy indexelhető (pl. keresőrobot, vagy bármely más visszafejtő).
 • A schonvill.hu név és logo szerzői jogi védelmet élvez, felhasználásuk a hivatkozás kivételével kizárólag a Szolgáltató írásos hozzájárulásával lehetséges.
 • Felhasználó / vásárló a weboldal egyes részeit saját felhasználás céljából a merevlemezére lementheti, vagy kinyomtathatja, ám ebben az esetben sem válik jogosulttá a weboldal így többszörözött részének a tovább használatára, terjesztésére, fénymásolására, átvételére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, a tartalom kereskedelmi forgalomba történő hozatalára.
 • A schonvill.hu weboldalon található képek és szövegek a SCHÖN-VILL Kft. szellemi tulajdonát képezik. Azok részben vagy egészben történő nyilvános felhasználása kizárólag SCHÖN-VILL Kft. írásos felhatalmazásával lehetséges. Az illetéktelen felhasználás jogkövetkezményeket von maga után!

Hogyan vásárolhat Webáruházunkban?

 • A schonvill.hu internetes áruházban mindenki vásárolhat, aki elfogadja a jelen üzletszabályzatban foglalt feltételeket.
 • A vásárlás regisztráció nélkül is lehetséges, amennyiben szeretné legközelebbi vásárlás alkalmával mindössze a kosár tartalmát összeállítani, praktikus lehet a regisztráció elvégzése. A vásárlást megelőzően a pontos adatok megadásával ki kell tölteni a megrendelési űrlapot.
 • A hibásan, vagy hiányosan kitöltött űrlapot érvénytelennek tekintjük. A schonvill.hu internetes áruház semmilyen formában nem vállal felelősséget a hibás adatokból eredő téves teljesítésért.
 • A bemutatott termékek részletes leírását az adott árucikk információs oldala tartalmazza. A vételár mindig a kiválasztott termék mellett feltüntetett ár, amely tartalmazza az ÁFÁ-t, viszont nem tartalmazza a szállítás költségét.
 • Akciós áru esetében az akció a megadott határidőig vagy a készlet erejéig tart. Amennyiben az akciósan megrendelt termék elfogyott vagy időszakos készlethiány merül fel, erről a megadott e-mail címre az eladó értesítést küld.

 

A termékek megrendelése, kiszállítása, és a megrendelések feldolgozása

·         Sorry, NO foreign orders are accepted, we only ship to Hungary.

·         Áruházunkban természetes és jogi személyek egyaránt vásárolhatnak, de csak magyarországi megrendeléseket tudunk teljesíteni. Az áruházban mindenki vásárolhat, aki elfogadja jelen üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi.

 • A schonvill.hu internetes áruházban a rendelés elektronikus úton lehetséges.
 • A schonvill.hu lehetővé teszi Felhasználó/vásárló részére az adatbeviteli hibák azonosítását (például elírás, rossz cím, rossz terméket jelölt be a felhasználó, nem kér annyi mennyiséget stb.) és kijavítását megrendelésének elektronikus úton való elküldése előtt.
 • Telefonon egyeztetett rendeléseikről, a rendelés felvételét követően minden esetben visszaigazoló levelet küldünk.
 • A beérkezett rendelésről az eladó visszaigazolást küld (e-mailben), amely tartalmazza a megrendelt termék vagy termékek pontos nevét, leírását és az árát, a megrendelő adatait, a számlázási és a szállítási címet. Amennyiben a visszaigazolás hibás adatot tartalmaz, azt a megrendelőnek 24 órán belül jeleznie kell, hogy a kiszállítást megelőzően legyen mód a korrekcióra.
 • A raktárkészlet frissítése 24 óránként történik, így a tényleges raktárkészlet és a webshopban megjelenő raktárkészlet között eltérés lehet, melyért cégünk felelősséget nem vállal!
 • A schonvill.hu publikus felületén a nem csak a raktárról (külső, és belső) elérhető termékek szerepelnek, hanem a beszerzendő termékek is.
 • Amennyiben a megrendelt áru nincs raktáron, az eladó értesítést küld a termék várható szállítási időpontjáról.

A megrendelések feldolgozása munkanapokon 7:30 – 17:00 óráig történik. A megrendelés leadására, a megrendelés feldolgozásaként megjelölt időponton kívül is van lehetőség. Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon, vagy  e-mailen visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelését. Átlagos teljesítési határidő, utánvétes vásárlás esetén, a  raktáron található termékek esetében, a visszaigazolástól számított 1-3 munkanap, átutalásos, vagy bankkártyás fizetés esetén a teljesítést az összeg számlára érkezésétől számított 1-3 munkanapon belül vállaljuk. Amennyiben a rendelhető termékből nincs raktárkészlet, vagy a megrendelni kívánt mennyiség több, mint a rendelkezésre álló raktárkészlet, akkor a vállalt szállítási határidő módosul, melyről minden esetben értesítést küldünk.

Fizetési módok

A Webáruházban leadott rendelések fizethetők,

 • Online Bankkártyás fizetéssel - Az alábbi bankkártyákat fogadja el rendszerünk: Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro. Bármely pénzintézet által kibocsátott kártya alkalmas a fizetésre!

Webáruházunk a CIB Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A biztonságot az adatok szétválasztása alapozza meg. A Webáruház a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, a CIB Bank pedig kizárólag a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a Webáruház nem értesül, azokat csak a CIB Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a Webáruház oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást.

A vásárolt áru / szolgáltatás ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Kérjük, ide kattintva olvassa el részletes tájékoztatónkat!

 • Banki átutalással - ilyenkor Önnek a megrendelésben visszaigazolt bruttó fizetendő összeget kell elutalnia az üzemeltető kereskedelmi bankszámlájára, mely a következő:

                       SCHÖN-VILL Kft.,   K&H Bank 10200294-33413105-00000000

            (Kérem, hogy banki utalásnál tüntesse fel a közlemény rovatban a megrendelés azonosító  

             számát!)

 • Utánvéttel - Utánvétes kézbesítés esetén a GLS szolgálat munkatársának készpénzzel, az áru átvételekor.

Rendelés menete

 1. A megvásárolni kívánt termék mennyiségének megadása után nyomja meg a "kosárba..." gombot.
 2. Amennyiben szeretne további terméket kosárba helyezni, válassza a „vásárlás folytatása" gombot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrizze a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „törlés" gombra kattintva törölheti a kosár tartalmát. Mennyiség változtatása a Kosár táblázatában lévő "Menny." oszlopban a mennyiségek mellett található "+" és "-" gombokkal lehetséges.
 3. Fizetési / szállítási mód kiválasztása.
 4. Amennyiben Ön regisztrált és megállapodott engedményekkel rendelkező törzsvásárló, a webshopban az Ön engedményekkel csökkentett egyéni árai láthatóak, a kosárban pedig a listaáraink és az engedmények.
 5. Megrendelés elküldése.
 6. "Szállítási cím" és a  "Számlázási cím" illetve a belépési adatok megadása. Amennyiben már regisztrálta magát akkor az alapadatok rendelkezésre állnak. A megrendelés elküldéséhez nem szükséges regisztráció! *
 7. Az adatok megadását követően a "Megrendelés elküldése" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését. Megjegyzést is küldhet a megrendelésével. (Pl: a szállítással kapcsolatos információ.)
 8. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.
 9. A beérkezett megrendelését a feldolgozást követően a legkorábbi szállítási napot megjelölve e-mailen minden esetben visszaigazoljuk!

* A megrendelés elküldése regisztráció nélkül is lehetséges! Amennyiben regisztrálni szeretne, a jövőben regisztrált felhasználóként be tud lépni és azonnal el tudja küldeni megrendelését a szállítási és számlázási adatok megadása nélkül! Fontos, ügyeljen az adatok pontosságára, hiszen a megadott adatok alapján kerül számlázára, illetve szállításra a termék. A regisztrációt egyszer kell végrehajtania, későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégeznie.

A Webáruházon keresztül létrejövő szerződések nyelve magyar, azokra a magyar jogszabályok vonatkoznak A Webáruházon keresztül kötött szerződések nem minősülnek írásos szerződéseknek, azokról az Üzemeltető nem vezet írásos nyilvántartást.

 

A megrendelt termék házhoz szállításának módja, és költsége

1.)  DPD futárszolgálat

A DPD futárszolgálat a küldemények kézbesítését munkanapokon, 8 - 17 óra között végzi. Ezen belül az időpont szorosabban nem határozható meg, hiszen a futár - a postáshoz hasonlóan - címről címre halad. A futáros szállítás nem célfuvart jelent, azaz a futár nem közvetlenül a feladótól a vevőhöz szállítja a küldeményt, hanem egy terítőhálózaton keresztül jut el a címzetthez. A kézbesítés legtöbbször munkaidőben történik, ezért szállítási címként célszerű napközbeni, munkahelyi címet megadni, de ebben az esetben kérem ügyeljen, hogy a saját neve mellett a cég, vállalkozás nevét is adja meg, illetve nagyobb cégeknél a recepciót vagy postázással foglalkozó kollégáját értesítse, hogy küldeményt vár. Amennyiben a futár nem találja meg Önt a megadott címen, értesítőt hagy és az értesítőben szereplő telefonszámon kell egyeztetni vele egy újabb kiszállítási időpontot (a szállítási költség az ilyen esetekben megismételt kiszállítást is tartalmazza). A futárszolgálat az ország bármely pontjára kikézbesíti a küldeményeket, ezért a DPD kiszállítás akár a legkisebb településre is kérhető. A szállítási költség a választott fizetési módtól függően min. bruttó 990Ft, amit átvállalunk, amennyiben a megrendelt termékek összértéke eléri a bruttó 10.000,- Ft-ot.

DPD Hungária Kft.

Székhely, telephely, központi vevőszolgálat:

H-1158 Budapest
Késmárk u. 14B épület

A Vevőszolgálat elérhető:

 • a  +36 1 501 62 00   +36 1 501 6204   +36 40 100 373  telefonon
 • a  +36 1 501 62 14  telefaxon
 • a dpd@dpd.hu és a sales@dpd.hu e-mail címeken.
 • adatvédelmi tájékoztató: http://www.dpd.hu
 • Az ügyfélszolgálat nyitva tartási ideje: munkanapokon 8-tól 18 óráig.

 

DPD szállítási költségek összefoglaló díjtáblázata:

 

                                                                 szállítási díj / csomag

csomagsúly:                           Ft, nettó ÁFA nélkül         Ft, ÁFÁ-val0,1 – 3 kg


1000


1270


3,1 – 5 kg


1200


1524


5,1 – 10 kg


1300


1651


10,1 – 15 kg


1400


1778


15,0 – 20 kg


1500


1905


20,1 – 25 kg


1700


2159


25,1 – 31 kg


2100


2667


32 – 50 kg


3150


4000,50

 

DPD Utánvét szolgáltatás díjtételei                                    

                      utánvét összege                         Ft1 – 50.000 Ft


400,-


50.001 – 100.000 Ft


800,-


100.001 – 300.000 Ft


1.500,-


300.001 – 500.000 Ft


3000,-

Egyéb DPD szolgáltatás igénybevétele külön megállapodás alapján történhet.

      2. ) Magyar Posta

A Magyar Posta a küldemény kézbesítését munkanapokon, 8 - 17 óra között végzi. A Postai ajánlott levélként történő csomagküldés kizárólag Online bankkártyás, illetve banki előreutalásos fizetés esetén, és kizárólag tartozékok vásárlása esetén vehető igénybe. A szállítási költség bruttó 590,- Ft, amit átvállalunk, amennyiben a megrendelt termékek összértéke eléri a bruttó 15.000Ft-ot.

Magyar Posta Zrt.
Budapest, Dunavirág utca 2-6.
levelezési cím: Budapest 1540
telefonszám:   +36 1 767-8200 
e-mail cím:
ugyfelszolgalat@posta.hu
webcím:
www.posta.hu
adatvédelmi tájékoztató:
http://posta.hu/adatkezelesi_elveink

Az ügyfélszolgálat nyitva tartási ideje: munkanapokon 9-től 17 óráig.

Magyar Posta szállítási költségek összefoglaló díjtáblázata:

A csomag: Hosszúság + Szélesség + Magasság = max. 2000mm (vagy Hosszúság max. 750mm)

 

                                                               szállítási díj / csomag

                   csomagsúly:          Ft, nettó ÁFA nélkül     Ft, ÁFÁ-val             utánvét:„Standard”


0,1 – 20 kg


878,-


1.115,-


 


Garantált kézbesítési idejű „Start”


20 – 30 kg


1.394,-


1.770,-


20.000 Ft-ig benne van az árban


Garantált kézbesítési idejű „Start”


0 – 30 kg


1.394,-


1.770,-


20.000 Ft-ig benne van az árban

 

Ha a Hosszúság + Szélesség + Magasság > 2000mm (vagy Hosszúság > 750mm) és max. 20kg,

a díj: 1.670,- Ft (ÁFÁ-s ár).

 

Magyar Posta Utánvét szolgáltatás díjtételei:                                                               

                      utánvét összege                         Ft20.005 – 50.000 Ft


320,-


50.005 – 100.000 Ft


1.304,-


100.005 – 1.000.000 Ft


2 .605,-

 

 

Egyéb Magyar Posta szolgáltatás igénybevétele külön megállapodás alapján történhet.

A rendelés feladásánál a kiszállítási (csomagküldési) díjak nem kerülnek automatikusan kiszámításra, a fizetendő végösszeg nem tartalmazza a csomagküldés díját. A csomagküldési díjjal növelt fizetendő összeget az általunk küldött megrendelési visszaigazolás tartalmazza (figyelembe véve a csomag méretét és súlyát).

Minden esetben a számlát, és a garancia levelet a csomag tartalmazza. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a kézbesítő előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

A szállítási díjak kizárólag Magyarország területén belüli szállítás esetén érvényes!

Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a kézbesítőnek. Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

Garancia, jótállás, szavatosság

Termékekre gyártótól függően 6, 12, 24, 36 illetve 60 hónap garanciát vállalunk. Termék meghibásodása esetén a készülékhez mellékelt garancia levélen megjelölt címen és telefonszámon kaphat bővebb felvilágosítást a teendőkről, továbbá Ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén. A termékek garanciális szervizpontjára történő eljuttatásának költsége a vásárlót terheli. A meghibásodott készüléket közvetlenül webáruházunknak is visszaküldheti a SCHÖN-VILL Kft. 9400 Sopron, Győri út 1. címre.

Portósan (utánvéttel) küldött csomagokat nem veszünk át, azt minden esetben visszaküldjük a feladónak!

 • Az eladó kizárólag új, garanciális termékeket értékesít, melyek első osztályúak és rendelkeznek a kereskedelemi forgalomba hozatalhoz szükséges engedélyekkel.
 • Az eladó az általa eladott 10.000,- Ft.-nál nagyobb értékű termékekre általánosan, az átvételtől számított 12 hónap garanciát vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és annak időtartama az adott termék garanciajegyén van feltüntetve.
 • Jogos minőségi kifogás esetén az eladó biztosítja a termék javítását, illetve cseréjét, de csak abban az esetben, ha vevő számlával és érvényes garanciajeggyel igazolja, hogy a hibás terméket eladó értékesítette. Amennyiben a termékhez nem tartozik garanciajegy, akkor a vásárlás igazolására eladó számláját kell bemutatni.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban, a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben és a 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendeletben foglaltak az irányadóak. A rendeletek szövegét itt olvashatja.

Elállás jog, Elállási jog gyakorlásának menete

A 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvény értelmében a Vásárló 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlási szándékától.

Ismertető a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendeletből:
A Vásárló a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. A Vásárló az elállási jogát gyakorolhatja:

 • A termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig
 • Szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a törvény szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig
 • Ha a törvényi előírás szerinti írásbeli megerősítés kézhezvétele, annak ismertetésére a termék kézhezvételének napjától, vagy a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor
 • Abban az esetben attól az időponttól számított nyolc munkanap leltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb, mint nyolc munkanap van hátra
 • Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi
 • A Vásárló viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A Vásárlót ezen felül egyéb költség nem terheli
 • A vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését
 • Vásárlástól való elállás esetén Szentmiklósi Erik Egyéni Vállalkozó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. (egyeztetés alapján postai úton történő visszajuttatás is lehetséges)

A felek eltérő megállapodása hiányában a Vásárló nem gyakorolhatja a törvényi előírás szerinti elállási jogot az alábbi esetek alkalmával:

 • Szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte.
 • Olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ.
 • Olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó
 • hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta
 • hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében
 • szerencsejáték-szerződés esetében
 • hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében
 • élelmiszerek, valamint egyéb mindennapi fogyasztásra szolgáló termékek rendszeres házhozszállítására vonatkozó szerződésekre
 • az olyan szállást nyújtó, szállítási, étkeztetési vagy szabadidős szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekre, amelyek alapján a vállalkozás e szolgáltatásokat meghatározott időpontban vagy meghatározott időszakban nyújtja

A törvény további részletei megtekintése itt. (hivatkozás a törvény teljes terjedelmére)

Amennyiben élni szeretne elállási jogával annak jelzését megteheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén írásban, vagy telefonon. Postai úton írásban történő jelzés alkalmával a postára adás időpontját vesszük figyelembe. Postai úton történő jelzés esetén feltétlenül ajánlott küldeményként adja fel jelzését.
A megrendelt terméket postai úton, vagy futárszolgálat segítségével juttassa vissza a cégünk címére. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni! Igény szerint cégünkkel szerződésben álló futárszolgálatot értesíthetjük csomagfeladási szándékáról, annak díját a csomag feladásakor a futárnak kell megfizetni.
Kiemelten ügyeljen a termék rendeltetésszerű használatára, ugyanis a nem rendeltetésszerű használatából eredő károknak megtérítése a Vásárlót terheli!

Adatvédelmi fejezet

Adatvédelmi tájékoztató menüpont

Az internetes áruházat üzemeltető vállalkozás felelősségének korlátozása

 • A schonvill.hu internetes áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátjainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.
 • Az Schonvill.hu internetes áruház semmilyen módon nem felelős az alábbiakért, bármilyen módon is következtek be:
  • Az Interneten küldött, vagy fogadott bármilyen adat.
  • Bármilyen működési hiba a hálózaton, ami akadályozza a schonvill.hu internetes áruház normális működését és a vásárlást.
  • A kommunikációs eszközök vagy a vonal meghibásodása.
  • Bármilyen elektronikus levél vagy adat elvesztése.
  • Bármely szoftver nem megfelelő működése.
  • Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
 • A schonvill.hu hu internetes áruház nem vonható felelősségre semmilyen kárért, ami az áruházhoz való csatlakozás miatt következett be. Egyedül a vásárló felelős az áruházhoz való csatlakozásért és a weblapon történő vásárlásáért.
 • A vevő felelőssége felmérni azt, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.
 • A schonvill.hu internetes áruház bármikor értesítés nélkül megváltoztathatja a vásárlás feltételeit, kötöttségek nélkül módosíthat bármilyen árat vagy határidőt. A változás a weblapon történő megjelenés időpontjától lép életbe.
 • A schonvill.hu  internetes áruház szabadon érvénytelennek nyilváníthatja a rendelését és törölheti a regisztrációját annak, aki bármilyen formában megsérti a szabályokat. A vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

Panaszkezelés

 • A schonvill.hu a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Ha a vásárló a panasz kezelésével nem ért egyet, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a vásárlónak.
 • Az írásbeli panaszt a schonvill.hu 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

Vegyes rendelkezések

 • A Szolgáltató kötelezettsége teljesítéséhez közreműködőt jogosult igénybe venni. Ennek jogellenes magatartásáért teljes felelősséggel tartozik, úgy, mint ha a jogellenes magatartást saját maga követte volna el.
 • Ha a jelen felhasználási feltételek bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.
 • Amennyiben a Szolgáltató a felhasználási feltételek alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az hogy a Szolgáltató egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan a felhasználási feltételek valamely lényegi feltételéhez, vagy kikötéséhez nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.
 • Szolgáltató és a Vásárló vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni. Vásárló és a Szolgáltató a jelen felhasználási feltételek hatálya alá tartozó, megegyezéssel 30 (harminc) naptári nap alatt nem rendezhető esetleges jogvitákra nézve kikötik a Soproni Városi Bíróság kizárólagos illetékességét

Felvilágosítás, speciális kérés és esetleges probléma esetén kérjük, keresse meg Ügyfélszolgálatunkat az info@schonvill.hu címen.